Söndag kväll innebar alltså adventsfirande med lussebak! Vi fick improvisera i vårat lilla kök utan både mortel och jäst, men det gick ganska bra ändå måste jag säga!
Hoppas alla hemma i Sverige hade en mysig advent igår! Hemma har ni väll julpynt och grejjer... Om en vecka är jag hemma i snön och gud vad jag längtar!!
När man bakar lussebullar ska det ju finnas glögg med mandlar och russin. Mandlar hade vi men russin saknades, vilket gjorde att även våra lussekatter blev russinfria. Glögg fick ersättas av varm saft. Men huvudsaken var ju att det fanns lite tilltugg (förutom smeten som vi åt så mycket av att vi fick ont i magen). Och så julmusik så klart!
Mjöl hade vi så det räckte och blev över av! Fast det var mjöl överallt när vi bakade... Saffranet fick malas väldigt improviserat och blev nog inte alls som det skulle bli, men det gör ingen, det smakade saffran om bullarna ändå!
Så här gul och fin var våran smet-inthemaking. #nofilter
Daniel jobbar hårt med saffranet!
Årets första lussekatt!
Första plåten, före och efter. Dom var inte lika brända som det ser ut.. heh
Jag tyckte inte bullarna var tillräckligt söta och när vi kom till plåt nummer två blev lussebullarna lite mer nyskapande...
Ja, kreativiteten flödar klockan 3 på natten! Lussegran, lussekines, lusseblomma och lusse-honungsbomb!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar